Eerste Congres Korelon groot succes!

 

Thema Congres: ‘Het kind anno nu’

Op zaterdag 10 maart 2018 organiseerde Korelon in Zwijndrecht haar eerste congres!  Gastouders, ouders en peuterleidsters volgden een aansprekend en afwisselend programma volgen. Gastouders en peuterleidsters werden in het zonnetje gezet ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Korelon. Directeur Hanneke Schot: “Zij zijn degenen die de daadwerkelijke opvang verzorgen: ze lezen kinderen voor, laten kinderen spelen, plakken een pleister als ze vallen en ga zo maar door. Dit maakt hen en het werk wat zij doen speciaal!”

De dag werd geopend door de directrice, Hanneke Schot. In de afgelopen jaren is de gastouder van ‘betaalde oppas’ een beroep geworden. Dat geldt hetzelfde voor de peuterleidster. Ouders kiezen bewust voor ‘hun’ gastouder of de peuteropvang van hun kind. Vanwege de persoonlijkheid, de liefde die ze verwachten die ze aan hun kind(eren) geeft, de manier waarop de Bijbelse boodschap wordt voorgeleefd en de waarden en normen worden uitgedragen. De gastouder én de peuterleidster mogen zich meer bewust worden van hun waarde voor de kinderen, hun professionaliteit en dat uitstralen naar de ouders en de inspectie. Directeur KNGO, Cynthia van Mulekom, onderstreepte dit vanuit de kwaliteitsmonitor gastouderopvang. Vaak bestaat nog een beeld van ‘onprofessionaliteit’ wat gastouderopvang en peuterspeelzaal betreft, maar dat is onjuist. Met name gastouders scoren heel hoog op het gebied van tevredenheid van ouders en emotionele veiligheid van de kinderen. De stimulans op cognitieve ontwikkeling is vaak wel aanwezig en kan nog veel meer bewust worden aangeboden. Met name de laatste jaren kunnen gastouders en peuterleidsters steeds meer trainingen en cursussen volgen. Ook de eisen waaraan voldaan moet worden, getuigt van professionaliteit. De laatste spreker, Hanna van Ommen van GroejMee, maakte de deelnemers ‘wijs’ wat het gebruik van digitale media betreft.

’s Middags konden de deelnemers kiezen uit vijf aansprekende workshops, variërend van communicatie met ouders en bewegen met kinderen tot workshops op financieel en pedagogisch gebied en natuurlijk ook een praktisch gerichte workshop voor het omgaan met digitale media. Veel sponsors, hadden hun bijdrage geleverd, waardoor alle deelnemers met een gevulde goodiebag naar huis mochten gaan. Verschillende sponsors hadden ook een extra bijdrage geleverd in de vorm van een verrassingspakket, waardoor een aantal deelnemers met een extra verrassing naar huis konden.

De dag was zeer geslaagd, met blijde gezichten van de deelnemers en een hoofd vol ideeën en inspiratie.

 

 

[[[["field36","equal_to","Gastouder bij een ander gastouderbureau"]],[["show_fields","field22"]],"and"]]
1
Aanmeldformulier congres Het kind anno nu!
Voor- en achternaam
Let op, de gegevens die u hier invult worden tevens geprint op uw deelnamecertificaat!
Organisatie
Adres
Postcode
Woonplaats
Ik benGeef aan wat uw functie is
Welk gastouderbureau?
Aanmelding
  • Voor gastouders van Korelon is dit congres gratis.
  • Gastouders die geen opvang via Korelon aanbieden betalen €75.
  • Peuterleidsters van bij ons aangesloten speelzalen mogen gratis deelnemen.
  • Kosten dient u contant of per pin af te rekenen bij de ingang van het congres.
  • Gastouders van Korelon, evenals peuterleidsters van bij ons aangesloten speelzalen hebben voorrang van deelname.
Workshops
U kunt 's middags kiezen uit de volgende workshops
Mijn eerste keus is2 workshops aanvinken
Wanneer mijn eerste keus niet meer beschikbaar is, kies ik voor
Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
Aanmeldingsformulier
Thanks!

Bel ons

TEL: (078)6124165

Ma t/m do - 09:00 tot 16:00 uur

NOODNUMMER: (06)12732819

Op vrijdag alleen voor ouders en gastouders

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Noordeinde 188
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht