Hier kunt u inschrijven in het Personenregister!

KLIK HIER OM DIRECT IN TE SCHRIJVEN EN ONS EEN KOPPELINGSVERZOEK TE STUREN VIA HET PERSONENREGISTER.

ALLES WAT U MOET WETEN OVER INSCHRIJVEN IN HET PERSONENREGISTER

Sinds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen huisgenoten continu gescreend. Per 1 maart 2018 is deze continue screening uitgebreid naar álle personen in de kinderopvang die een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebben. Dit betreft de gastouder en de volwassen huisgenoten (die staan ingeschreven op het opvangadres), maar bv. ook vrijwilligers, stagiaires etc. Alles wordt online geregeld en vastgelegd. Wat betekent dit voor u?

Wie moet zich inschrijven?
De gastouder en alle personen vanaf 18 jaar die zijn ingeschreven op het opvangadres of tijdens opvanguren structureel aanwezig zijn bij een gastouder. 

Wat houdt ‘structureel aanwezig zijn in’ volgens de overheid?

Als korte richtlijn geldt: iemand is structureel aanwezig als diegene minstens één keer per drie maanden minimaal een half uur tijdens opvanguren aanwezig is op de opvanglocatie. Een voorbeeld hiervan is een stagiaire, een vrijwilligster, een conciërge, een schoonmaakster die twee keer in de week tijdens de opvang langskomt. Ook zij moeten zich inschrijven in het personenregister. Eigen ouders van kinderen (bij opvang aan huis), hoeven zich niet in te schrijven. Ook ouders die brengen en halen hoeven zich niet in te schrijven in het personenregister. Ook niet wanneer zij wat langer blijven om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of om borstvoeding te geven.

Welke actie moet je ondernemen?
1. Vraag een DigiD aan. DigiD is uw inlogcode voor de hele overheid. U krijgt na uw aanvraag binnen 5 werkdagen een brief met inloggegevens.
2. Log in op het PERSONENREGISTER.
3. Geef aan hoe u berichten van het register wilt ontvangen: via de Berichtenbox van MijnOverheid of via e-mail. U kunt de Berichtenbox alleen kiezen als u eerst in de Berichtenbox zelf aangeeft dat u berichten van het personenregister wilt krijgen.
4. Vul het kenmerk van uw VOG in. We controleren meteen de geldigheid. U vindt het kenmerk op uw VOG.
5. Stuur via het register een koppelverzoek naar uw kinderopvangorganisatie of gastouderbureau.
6. Het gastouderbureau of de kinderopvangorganisatie bevestigt uw koppeling. Pas als u gekoppeld bent, is uw inschrijving compleet.

Let op:
Werkt u voor meerdere gastouderbureaus? Dan moet u door elk gastouderbureau gekoppeld worden. Stuurt u via het register dus een koppelingsverzoek naar ALLE organisaties;

Meer informatie:
Wanneer u deze link volgt, komt u op een aparte website van de rijksoverheid met hele duidelijke informatie over het Personenregister.

 

Thanks!

Bel ons

TEL: (078)6124165

Ma t/m do - 09:00 tot 16:00 uur

NOODNUMMER: (06)12732819

Op vrijdag alleen voor ouders en gastouders

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Noordeinde 188
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht