1 maart 2018: Inschrijven in het Personenregister

KLIK HIER OM DIRECT IN TE SCHRIJVEN EN ONS EEN KOPPELINGSVERZOEK TE STUREN VIA HET PERSONENREGISTER.

ALLES WAT U MOET WETEN OVER INSCHRIJVEN IN HET PERSONENREGISTER

Sinds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen huisgenoten continu gescreend. Per 1 maart 2018 zal deze continue screening uitgebreid worden naar álle personen in de kinderopvang die een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebben. Dit betreft de gastouder, de volwassen huisgenoten, maar bv. Ook vrijwilligers, stagiaires etc. Ook de manier van screening veranderd. Alles wordt online geregeld en vastgelegd. Wat betekent dit voor u?

Wie moet zich inschrijven?
Iedereen die werkt of woont op een adres waar kinderen worden opgevangen, is verplicht om zich in te schrijven.
• Houders en bestuurders van kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus;
• Peuterleidsters en pedagogisch medewerkers;
• Gastouders, hun volwassen huisgenoten, stagiaires, vrijwilligers;
Personen vanaf 18 jaar die wonen of tijdens opvanguren structureel aanwezig zijn op een opvanglocatie (dit geldt ook voor de gastouderopvang!)

Wat houdt ‘structureel aanwezig zijn in’ volgens de overheid?

• Als korte richtlijn geldt: iemand is structureel aanwezig als diegene minstens één keer per drie maanden minimaal een half uur tijdens opvanguren aanwezig is op de opvanglocatie. Een voorbeeld hiervan is een stagiaire, een vrijwilligster, een conciërge, een schoonmaakster die twee keer in de week tijdens de opvang langskomt. Ook zij moeten zich inschrijven in het personenregister. •Ouders die brengen en halen hoeven zich niet in te schrijven in het personenregister. Ook niet wanneer zij wat langer blijven om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of om borstvoeding te geven.

Welke actie moet je ondernemen?
1. Vraag een DigiD aan. DigiD is uw inlogcode voor de hele overheid. U krijgt na uw aanvraag binnen 5 werkdagen een brief met inloggegevens.
2. Log in op het PERSONENREGISTER.
3. Geef aan hoe u berichten van het register wilt ontvangen: via de Berichtenbox van MijnOverheid of via e-mail. U kunt de Berichtenbox alleen kiezen als u eerst in de Berichtenbox zelf aangeeft dat u berichten van het personenregister wilt krijgen.
4. Vul het kenmerk van uw VOG in. We controleren meteen de geldigheid. U vindt het kenmerk op uw VOG.
5. Stuur via het register een koppelverzoek naar uw kinderopvangorganisatie of gastouderbureau.
6. Het gastouderbureau of de kinderopvangorganisatie bevestigt uw koppeling. Pas als u gekoppeld bent, is uw inschrijving compleet.

Let op:
– Werkt u voor meerdere kinderopvangorganisaties? Dan moet u door elke organisatie gekoppeld worden. Stuurt u via het register dus een koppelingsverzoek naar ALLE organisaties;
– Wanneer u nu nog GEEN VOG heeft, moet u zo spoedig mogelijk na 1 maart worden ingeschreven!
– Zit u nu al in de continue screening voor de kinderopvang (als gastouder of als peuterleidster), dan kunt u uw huidige VOG gebruiken voor registratie als deze op 1 maart 2013 of later is gedateerd.
– Inschrijven is tot 1 juli 2018 gratis. Daarna kost het 12 euro per inschrijving.

Meer informatie:
Wanneer u deze link volgt, komt u op een aparte website van de rijksoverheid met hele duidelijke informatie over het Personenregister.

De Rijksoverheid heeft ook DEZE BRIEF geschreven met een toelichting op de ‘STRUCTURELE AANWEZIGHEID‘ van personen op de opvanglocatie.

 

 

Thanks!

Bel ons

TEL: (078)6124165

Ma t/m do - 09:00 tot 16:00 uur

NOODNUMMER: (06)12732819

Op vrijdag alleen voor ouders en gastouders

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Noordeinde 188
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht