Peuteropvang

In onze peuterspeelgroepen bieden we kinderen een veilige plek waar de ontwikkeling voorop staat. In eigen tempo, gestimuleerd door onze gedreven en enthousiaste leidsters. Op de peuterspeelgroep mag je op je eigen tijd en wijze die dingen leren die je op school móet kunnen. Je mag ervaren dat als mama of papa naar huis gaat, ze je toch ook weer komt ophalen. Je in die tussentijd toch heel leuk kunt spelen. Er genoeg uitdaging is om de morgen of middag op een geweldige manier in te vullen. Dat je in dat spelen zoveel leert, dat het de overstap naar school vergemakkelijkt. Al onze leidsters zijn pedagogisch geschoold. Ook brengen onze leidsters in al onze peuterspeelgroepen brengen hun geloof in de praktijk. Leven Gods Liefde voor. Stimuleren de eigenwaarde en het zelfrespect van de kinderen. Accepteren de eigenheid van elkaar, ouders en kinderen. Omdat we allen unieke creaties zijn van onze Schepper!

Voordelen

 • Opvang in eigen sfeer
 • Hoge kwaliteit: jaarlijkse controle door de inspectie
 • (In veel gevallen) subsidie van de gemeente wanneer u kostwinner bent
 • Recht op kinderopvangtoeslag als u beiden werkt of studeert
 • Officieel geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang
 • Vergemakkelijkt de overstap naar de basisschool

Kinderopvangtoeslag & Subsidie

U kunt voor de peuterspeelzaal een tegemoetkoming ontvangen in de kosten. Dat loopt meestal via de belastingdienst (u vraagt dan kinderopvangtoeslag aan). U kunt hier DIRECT UW KINDEROPVANGTOESLAG BEREKENEN. U ontvangt de handleiding voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag na uw inschrijving.

Heeft u géén RECHT OP KINDEROPVANGTOESLAG, dan ontvangt u meestal een tegemoetkoming (subsidie) van de gemeente die vergelijkbaar is met de kinderopvangtoeslag. Vult u hiervoor de Aanvraag Subsidie Ouderbijdrage hieronder in en voegt u VAN BEIDE OUDERS de inkomensverklaringen toe. U heeft twee inkomensverklaringen nodig om aan te tonen dat een van u beiden geen inkomen heeft. U hoort binnen een week van ons of u recht heeft op subsidie en ook de hoogte ervan. U kunt inschrijven én een subsidie- aanvraag indienen bij de locatie van uw keuze onder ‘kosten’.

In enkele gevallen is er zelfs de mogelijkheid van gratis peuteropvang. Kijkt u hiervoor bij de locatie van uw keuze onder ‘Kosten’

Kies hier uw peuteropvang locatie :

Locaties

Hieronder vindt u links al onze peuteropvanglocaties. Wanneer u uw postcode ingeeft en het aantal kilometers afstand, krijgt u automatisch de locaties te zien binnen de aangegeven afstand. Bij elke locatie kunt u ‘doorklikken’ naar de eigen locatiepagina voor meer informatie.

   Meer weten over…

   Thanks!

   Bel ons

   TEL: (078)6124165

   Ma t/m do - 09:00 tot 16:00 uur

   NOODNUMMER: (06)12732819

   Op vrijdag alleen voor ouders en gastouders

   Mail ons

   info@korelon.nl

   Adres

   Korelon B.V.
   Noordeinde 188
   3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht