Onze visie op scholing

Ons streven is om een optimale veilige pedagogische omgeving te bieden op iedere locatie, waar ieder kind op eigen, unieke wijze en op eigen tempo kan ontwikkelen. De gastouders en peuterleidsters spelen hier een cruciale rol in. We verwachten van onze gastouders en peuterleidsters bereidwilligheid om zich te ontwikkelen en van elkaar te leren. Als zij goed zijn toegerust is dat zichtbaar in de zorg voor de kinderen.

Ons opleidingscentrum

Daarom investeren we voortdurend in onze gastouders en peuterleidsters door een samenhangend aanbod van scholing en loopbaanbegeleiding. In ons opleidingscentrum stellen we jaarlijks zorgvuldig een opleidingsplan op naar aanleiding van geldende eisen en behoefte vanuit het werkveld. Ook werken we samen met andere organisaties zoals KNGO en E-school Kinderopvang. Veel van onze cursussen zijn (deels) online te volgen of omgezet in vlot leesbare documenten. Gastouders en peuterleidsters kunnen deze downloaden, lezen of volgen in hun eigen tempo, op de tijd die het hen schikt.

Voor EHBO bij Kinderen krijgen onze gastouders een vaste korting van € 30 per training. Vangt u 5 of meer kinderen op via onze organisatie? Dan mag u zich VIP noemen bij onze organisatie en krijgt u de EHBO van ons cadeau! Kijkt u voor meer voordelen voor VIP-gastouders onder ‘Veelgestelde vragen – Gastouders’ (startpagina onderaan).

Van onze gastouders verwachten we dat zij het belangrijk vinden zich bij te scholen. Via E-schoolkinderopvang bieden we u daarom zo’n 17 online cursussen aan gericht op de pedagogische kwaliteit. U ontvangt deze scholing gratis.

We kunnen tevens voor een team of locatie maatwerk leveren op gebied van training, begeleiding, coaching.

Nieuwsgierig geworden? Klik op de training van uw keuze voor het aanbod of om direct in te schrijven!

Vast aanbod

Extra aanbod

KinderEHBO

Naast de open inschrijving via Livis, kunnnen onze gastouders regelmatig de training EHBO bij Kinderen volgen die uitsluitend open staat voor onze eigen gastouders of peuterleidsters. De eerstvolgende training voor onze eigen gastouders is gepland op DV zaterdag 29 februari 2020 in Ridderkerk. Inschrijven? Klik op de LIVIS button en volg via hen EERST online het theoretische deel. DAARNA kunt u zich inschrijven, eveneens via Livis, voor de praktijktraining op 29 februari.

Congres Het Kind anno Nu

Op DV zaterdag 10 maart 2018 hopen we ons eerste congres te organiseren met als thema ‘Het Kind anno NU’. Op dit congres zullen sprekers ingaan op de bedreigingen en kansen van de opvoeding anno nu, wat dit betekent voor u als (professioneel) opvoeder (opvang anno nu) en als laatste, maar zeker niet als minste, wat u van ouders kunt verwachten en hoe u daarmee omgaat. We hebben daarnaast 5 workshops waaruit u er twee kunt kiezen:
Communicatie met ouders, Financiën van de (zelfstandig werkende) gastouder, Mediawijsheid, Beweging en Voeding en Interactie met Kinderen.

Scholing

We zijn bezig met het ontwikkelen van pedagogische handvatten voor onze ouders en gastouders. Deze kunt u gebruiken als praktische, pedagogische hulp in veelvoorkomende situaties. Houdt u onze website in de gaten voor meer informatie.

Uw antwoorden

Thanks!

Bel ons

TEL: (078)6124165

Ma t/m do - 09:00 tot 16:00 uur

NOODNUMMER: (06)12732819

Op vrijdag alleen voor ouders en gastouders

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Noordeinde 188
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht