Positief opvoeden

De ideale opvoeding bestaat niet. Bij de geboorte van een kindje krijg je geen gebruiksaanwijzing of een handleiding zodat je precies weet hoe je met je kindje om moet gaan. Opvoeden doe je met vallen en opstaan. In geen enkel gezin verloopt alles vlekkeloos. Ook als ouders blijf je leren Het is steeds weer kijken wat werkt. Ieder kind is namelijk anders en ieder kind heeft zijn of haar eigen temperament. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een positieve opvoeding:

 • Helpt om een veilige en hechte band tussen een ouder en kind te ontwikkelen
 • Bijdraagt aan een goede ontwikkeling waardoor een kind meer tot zijn recht komt
 • Helpt bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld
 • Een kind beter ‘gewapend’ is als er ingrijpende gebeurtenissen ontstaan (bv. overlijden van een familielid)
 • Kan leiden tot minder gedrag – en emotionele problemen bij je kind
 • En ouders meer plezier hebben in de pittige opvoeden.

Op de site: Wat is positief opvoeden? Basisprincipes, tips per leeftijd & online cursus (psychogoed.nl) is veel informatie te vinden over ‘positief opvoeden’.

Een aanrader om de site eens te bekijken!

“Je hoeft het niet perfect te doen om voor jouw kind de perfecte ouder te zijn!”

Meer sites die het bekijken waard zijn:


 • Ouders | Nederlands Jeugdinstituut (nji.nl)  Als ouder of opvoeder heb je af en toe vragen, dat is heel normaal. Hier vind je betrouwbare kennis en informatie over opgroeien. Vergeet daarnaast niet dat je opvoeden niet alleen hoeft te doen. Familie, vrienden, de mensen van de kinderopvang of de school denken vaak graag met je mee.

 • Ontdek de webserie ‘Opgevoed staat netjes’ – EO   ‘Doe ik het wel goed?’. Het is een vraag die iedere opvoeder zich zo nu en dan stelt. Over opvoeden kun je eindeloos lezen en urenlang praten. Wil je liever kort en krachtig meer leren over belangrijke opvoedthema’s? Dan ben je op de juiste plek! In de webserie ‘Opgevoed staat netjes’ deelt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont relevante kennis en praktische tips over opvoeden. Zo leer je in afleveringen van 10-15 minuten bij over onderwerpen als grenzen stellen en schermgebruik.

 • Groei in geloofsopvoeding met Voorleven | HGJB Voorleven. Gespreksmateriaal voor ouders. Praktische serie boekjes over doop en geloofsopvoeding. Uniek is de focus op zowel de pedagogische als bijbels-theologische kant van opvoeden.

 • Home (geloofwaardigopvoeden.nl) God roept op om Zijn daden door te vertellen aan kinderen. Kinderen die door opvoeders bij Jezus Christus worden gebracht, zegent Hij. Op dit online leerplein vind je toerusting, materiaal en werkvormen voor de christelijke opvoeding.

 • Boek: Samen op ontdekkingsreis – De Wonderwolk De Wonderwolk biedt ‘Samen op ontdekkingsreis’. Het is een prachtig boek voor ouders en verzorgers die meer willen weten over geloofsopvoeding. Wat is geloofsopvoeding/christelijk opvoeden en hoe sluit je aan bij de leefwereld van je kind? Het boek staat vol persoonlijke ervaringen en tips en geeft praktische informatie over bijvoorbeeld de verschillende leeftijdsfases van kinderen en hoe zij God in deze fases kunnen beleven

 • Psychogoed – Psychogoed Samen Positief Opvoeden; Psychogoed geeft je de handvatten naar een positief gezin met artikelen vol tips & tricks en werkboeken en cursussen waarmee je samen met je partner en kinderen een gezellig en positief gezinsleven creëert.

 • Temperamentvol – Temperamentvolle kinderen IS JOUW KIND TEMPERAMENTVOL? Waarom kan mijn kind nou nooit eens gewoon doen wat ik zeg? Waarom lijkt het nooit vanzelf te gaan? Waarom kost het dagelijks leven zoveel energie? Als ouder van een temperamentvol kind herken je deze gedachten ongetwijfeld. Wil je weten of jouw kind temperamentvol is? Lees dan hieronder verder over de eigenschappen die temperamentvolle kinderen meer dan gemiddeld hebben, en kijk of je jouw kind hierin herkent.

 

Meer weten over…

Thanks!

Bel ons

TEL: (078) 6124165

ma t/m do – 09:00 tot 16:00 uur
vr - 09.00 tot 12.00 uur

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Stationsplein 4E, unit 308
3331 LL Zwijndrecht