Bij opvang aan huis geldt, komt de inspectie vanzelfsprekend op bezoek in het huis van de ouders. Dat heeft een bijzondere situatie tot gevolg. De GASTOUDER wordt gecontroleerd, evenals het HUIS VAN DE OUDERS. Een aantal aanvullingen op de genoemde handreikingen:
– De ouders zijn bij opvang aan huis verantwoordelijk voor het in orde brengen van de actiepunten uit de Risico-Inventarisatie;
– De GGD maakt in vrijwel alle gevallen een afspraak voordat zij op bezoek komt. Dit doet zij met de GASTOUDER. De ouders zijn hiervan vaak NIET op de hoogte. De gastouder dient de afspraak dus te communiceren met de ouders!
– Alle bespreekpunten, bv. uit een risico-inventarisatie, dienen bij de gastouder bekend te zijn en met de inspecteur te kunnen worden gecommuniceerd.
– Juist bij opvang aan huis is het belangrijk dat de inspecteur merkt dat de gastouder ook in het huis van de ouders weet waar de EHBO-doos ligt, evenals de gastouder bewaarmap en alle belangrijke documenten. De gastouder dient ook hier snel te kunnen aangeven wie de achterwacht is en naam/telefoonnummer te kunnen opgeven;

In verband met Corona, worden ook door de inspectie veel locatiebezoeken ‘op afstand’ gedaan. Je krijgt dan een link op je telefoon/IPad, waarmee je een online verbinding tot stand brengt tussen jou en de inspecteur. Je kunt haar dan via de telefoon bv. aanpassingen in het huis laten zien mbt de risico-inventarisatie. Elke GGD werkt weer anders, dus een ‘standaard’ procedure hiervoor is er niet.

Thanks!

Bel ons

TEL: (078) 6124165

ma t/m do – 09:00 tot 16:00 uur
vr - 09.00 tot 12.00 uur

Mail ons

info@korelon.nl

 

Adres

Korelon B.V.
Noordeinde 188
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht