Bij opvang aan huis komt de inspectie vanzelfsprekend op bezoek in het huis van de ouders. Dat heeft een bijzondere situatie tot gevolg. De NANNY/GASTOUDER AAN HUIS wordt gecontroleerd, evenals het HUIS VAN DE OUDERS. Een aantal aanvullingen op de genoemde handreikingen:
– De ouders zijn bij opvang aan huis verantwoordelijk voor het in orde brengen van de actiepunten uit de Risico-Inventarisatie;
– De GGD maakt in vrijwel alle gevallen een afspraak voordat zij op bezoek komt. Dit doet zij met de GASTOUDER/NANNY. De ouders zijn hiervan vaak NIET op de hoogte. De gastouder/nanny dient de afspraak dus te communiceren met de ouders!
– Alle bespreekpunten, bv. uit een risico-inventarisatie, dienen bij de gastouder/nanny bekend te zijn en met de inspecteur te kunnen worden gecommuniceerd;
– Juist bij opvang aan huis is het belangrijk dat de inspecteur merkt dat de gastouder/nanny ook in het huis van de ouders weet waar de EHBO-doos ligt, evenals de gastouder bewaarmap met alle belangrijke documenten en formulieren. De gastouder/nanny dient ook hier snel te kunnen aangeven wie de achterwacht is en naam/telefoonnummer te kunnen opgeven.

Thanks!

Bel ons

TEL: (078) 6124165

ma t/m do – 09:00 tot 16:00 uur
vr - 09.00 tot 12.00 uur

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Stationsplein 4E, unit 308
3331 LL Zwijndrecht