Gastouders

Welkom bij Korelon! Gastouders die zich bij ons aansluiten, houden van kinderen, zijn zelf christen én vinden ook hun eigen ontwikkeling belangrijk! Wij investeren in onze gastouders, zodat zij een langdurige relatie kunnen opbouwen met onze ouders, onze gastkinderen en natuurlijk met ons bureau. U bent zelf christen en brengt dat ook in de praktijk. U bent ook onze professional die de (gast)kinderen Gods Liefde wil voorleven op die momenten dat de ouders werken. U staat zonder vooroordelen ten opzichte van een ander. U accepteert ouders en kinderen zoals ze zijn, beseffend dat ieder mens, ieder kind, een unieke schepping is van God! U wilt uw steentje bijdragen om, in aanvulling op de opvoeding van de ouders, kinderen op te voeden tot stabiele, evenwichtige en maatschappelijk betrokken persoonlijkheden. U bent u bewust van uw kennis en vaardigheden als gastouder. Kennis die u kunt bijhouden en vergroten via ons eigen opleidingsinstituut. Past dit bij u? Dan past u bij Korelon Christelijk Gastouderbureau!

Wij zijn een groot voorstander van opvang door familie en/of vrienden. Recent onderzoek (zie download onderaan) heeft uitgewezen dat deze opvang de hoogste graad van tevredenheid biedt aan ouders, gastouder én kinderen, ook wat hechting en familieband betreft. Regelt u de opvang via ons bureau, dan krijgt u ook de voordelen van onze begeleiding, zowel op administratief en pedagogisch gebied als op het gebied van communicatie met ouders. En voor de opvangkosten ontvangen de ouders kinderopvangtoeslag!

Korelon Christelijk Gastouderbureau bemiddelt zowel voor opvang bij de gastouder thuis (=gastouderopvang) als opvang van de kinderen in het huis van de ouders (= opvang aan huis, link naar OnzeAntwoorden)).

In onze visie zijn liefde, respect en stabiliteit sleutelwoorden om kinderen op te laten groeien tot evenwichtige, stabiele persoonlijkheden. Elk kind mag zich ontwikkelen op zijn eigen unieke manier en in zijn eigen tempo. Als gastouder zijn, naast liefde- motivatie-inzet, kennis en vaardigheden heel belangrijk. Aan gastouders worden daarom eisen gesteld op het gebied van opleiding, EHBO en opvanglocatie. Uitgebreide informatie vindt u onder Veelgestelde Vragen (klik op de knoppen Gastouders en LRKP/Inspectie en het Beroepsprofiel Gastouders (zie downloads onderaan)

(Bij)Scholing leidsters en gastouders

In onze visie zijn liefde, veiligheid en stabiliteit sleutelwoorden om kinderen op te laten groeien tot evenwichtige, stabiele persoonlijkheden. Elk kind mag zich ontwikkelen op zijn eigen unieke manier en in zijn eigen tempo. Wij investeren daarom in trainingen van onze gastouders en stimuleren hen op deze manier kennis en vaardigheden actueel te houden. Dat is belangrijk om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van een kind en tijdig actie te kunnen ondernemen wanneer dit nodig is. Wilt u meer hierover weten? Kijk dan onder ‘Scholing’ voor meer informatie en ons aanbod.

(Gast)Oudercommissie

Gastouders hebben geen wettelijk stemrecht. Omdat zij de uitvoerders zijn van ons pedagogisch beleid vinden we het echter heel belangrijk dat ook zij hun mening kunnen geven binnen de oudercommissie. Om die reden bieden wij gastouders de mogelijkheid als adviseur deel uit te maken van onze oudercommissie. Zij hebben alle bevoegdheden van een ‘gewoon’ lid van de oudercommissie, uitgezonderd stemrecht. Alle rechten en plichten van de oudercommissie kunt u vinden in het reglement Oudercommissie onder ‘downloads’.

Wilt u deelnemen of heeft u interesse, u kunt een mail sturen naar oudercommissie@korelon.nl of gebruik maken van ons contactformulier.

Tevredenheid

Wij doen er alles aan dat kinderen, ouders en gastouders zich gehoord en gewaardeerd voelen bij onze organisatie. Mocht u toch onvrede voelen over onze dienstverlening, neemt u dan contact op met de desbetreffende persoon. Vaak is onvrede te voeren op een miscommunicatie en kan een gesprek met de desbetreffende persoon uitkomst bieden.

Wanneer een gesprek niet leidt tot de gewenste oplossing, kunt u te allen tijde contact opnemen met Hanneke Schot, de houder van Christelijk Gastouderbureau Korelon. Samen bekijken we uw probleem en proberen we tot een oplossing te komen. U kunt haar direct bereiken via het algemene telefoonnummer 078-6124165.

Meer weten over…

Thanks!

Bel ons

TEL: (078)6124165

Ma t/m do - 09:00 tot 16:00 uur

NOODNUMMER: (06)12732819

Op vrijdag alleen voor ouders en gastouders

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Noordeinde 188
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht