Het kabinet wil de gastouderopvang uitzonderen van de verplichting om aan het WAS (= Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) te voldoen. Daarvoor is een wijziging van een Algemene maatregel van bestuur (AMvB) nodig. Deze staat al gepubliceerd en je kunt er je reactie op geven.

Wanneer deze voorstellen doorgaan, blijven de algemene veiligheidseisen die voor iedereen gelden ook gewoon van toepassing op gastouders. Voor ouders en gastouders natuurlijk geweldig nieuws! Dat betekent dat de kinderen weer gewoon bij de gastouder kunnen glijden, klimmen en schommelen op speeltoestelletjes die zijn goedgekeurd voor de consumentenmarkt. Speeltoestellen die onder de WAS vallen, zijn veel te groot en ook absoluut niet nodig bij een gastouder. We zijn allemaal voor veilige speeltoestellen, maar bij gastouders gaat het om een beperkt aantal kinderen per dag wat er gebruik van maakt. Het gebruik van de speeltoestellen is dus veel minder intensief en in een veel kleinere setting dan bij openbare speelterreinen, scholen en/of kindcentra. Er zijn genoeg speeltoestellen op de particuliere markt, die veilig zijn, stevig genoeg en prima toepasbaar in de gastouderopvang. Dat geldt idem voor de kinderbedjes. Daarbij wordt de veiligheid van bedjes en speeltoestellen jaarlijks beoordeeld door zowel het gastouderbureaus als de (GGD)inspectie. Dit is ruim voldoende om de veiligheid van de opvang te waarborgen. We hopen dat beide voorstellen zo snel mogelijk definitief worden gemaakt.

Om dit ook echt onder de aandacht van de overheid te brengen, is het heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de internetconsultatie invullen en hun stem laten horen! Dit kan nog tot 15 april 2024. Wil je ALSJEBLIEFT zo spoedig mogelijk ook jouw reactie geven? Dat kan via deze link!!

  •  

 

Bovenstaande informatie is met uiterste zorg samengesteld. Desondanks kan het voorkomen dat er onjuistheden in voorkomen. Aan bovenstaande informatie en adviezen kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

Thanks!

Bel ons

TEL: (078) 6124165

ma t/m do – 09:00 tot 16:00 uur
vr - 09.00 tot 12.00 uur

Mail ons

info@korelon.nl

Adres

Korelon B.V.
Stationsplein 4E, unit 308
3331 LL Zwijndrecht